Dříve než začneme s vařením čočky, je důležité čočku propláchnout a vybrat případné nečistoty a kamínky, které se při zpracování do čočky dostaly. Čočka má ze všech luštěnin (fazole, hrách, soja) tu výhodu, že se nemusí nechávat namáčet přes noc. Čočku stačí namočit jen na jednu hodinu, i když delším namáčením nic neztratíte, spíše získáte kratší dobu vaření.
Jak dlouho vařit čočku?
Čočku solte až po uvaření (doba vaření se ještě zkrátí). Přibližně za půl hodiny byste měli mít čočku vařenou.
jak vařit červenou čočku?
Červená čočka se vaří ještě rychleji než čočka obyčejná (zelená). V podstatě červenou čočku ani nemusíte dopředu vařit, pokud plánujete její nějakou další úpravu. Bez problému ji uděláte, když ji přihodíte na smaženou cibulku a podusíte s trochou vody a dalšími ingrediencemi dle vaší chuťi.