Tady je několik rad, jak bychom měli postupovat při přípravě zeleninových polévek
Zeleninové polévky bychom měli konzumovat nejlépe ihned po uvaření, abychom získali co nejvíce vitamínů. Vitamíny totiž velmi rychle mizí. Údajně po třech hodinách unikne z polévky až polovina vitamínů.
Pro udržení vitamínů je nejlepší vařit polévky v nerezovém nádobí a co nejméně je odklápět.
Kombinovat můžeme různé druhy zeleniny. Zeleninu můžeme před vařením na chvíli osmažit na trošce oleje. Zintenzivníme tak její chuť.
S kořením to nepřeháníme. Raději si vychutnejme přirozenou chuť zeleniny, kterou je škoda kořením přehlušit.
Zeleninové polévky vylepšíme a ozdobíme nasekanou petrželkou, celerovou natí, libečkem nebo koprem. Přidáváme vždy až do hotových polévek.